Menu Prohledat web KVH EN

První Transatlantické dialogy Václava Havla proběhnou v Bratislavě 16. června 2021

14. červen 2021

Ilustrace

Tento nový projekt Knihovny Václava Havla se opírá o mimořádný přínos velkého českého myslitele a státníka k politické, duchovní a kulturní sounáležitosti euroatlantické civilizace na obou březích Atlantiku a bude představovat protějšek úspěšných Evropských dialogů Václava Havla probíhajících již sedmým rokem. Transatlantické dialogy Václava Havla bude Knihovna organizovat v několika tematických okruzích ve spolupráci s dalšími nevládními institucemi v Evropě a severní Americe.

První Dialogy proběhnou ve spolupráci s organizací GLOBSEC na jejím Bratislavském Foru a zaměří se na téma hrozeb, které pro transatlantickou bezpečnost představuje současné Rusko.

V diskusi nazvané Ruská výzva: Kudy teď (The Russia Challenge – Where to Now?) vystoupí Andrej Kortunov, generální ředitel ruské Rady pro mezinárodní vztahy, Andrew Weiss, viceprezident Carnegieho nadace pro mezinárodní mír, Alena Kudzko, ředitelka Politického institutu GLOBSEC, Elena Lazarou, ředitelka odboru vnější politiky Evropského Parlamentu, a Michael Žantovský, ředitel Knihovny Václava Havla.

Příští Transatlantické dialogy Václava Havla na téma lidských práv a demokratické transformace proběhnou ve spolupráci s organizací FORUM 2000 na její podzimní konferenci v Praze v říjnu tohoto roku.

Sdílet

Facebook | Twitter