Menu Prohledat web KVH EN

Na každém dítěti záleží. I u nás?

Ilustrace
  • Kde: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00
  • Kdy: 6. květen 2024, 16:00 – 18:00

Diskusní setkání (nejen) o reformě systému ochrany ohrožených dětí. O tom, že rodina je nejlepším místem pro každé dítě a že je na čase investovat do podpory rodin, namísto udržování sítě ústavních zařízení, které vznikly v padesátých letech minulého století. 

Téměř třicet let se v České republice probírá potřeba zásadní změny systému péče o ohrožené děti a rodiny. Mnoho lidí z řad odborníků a široké veřejnosti přináší nezvratné důkazy o škodlivosti ústavního prostředí na životy dětí. Přesto je právě teď 8 000 dětí a mladých lidí odsouzeno k životu v ústavu. Aktuálně se připravuje nový moderní zákon, který by měl tuto neutěšenou situaci změnit. 

Transformují se konečně rozšířené sítě ústavů na ambulantní a terénní služby? Jak pomoci dětem a rodinám ohroženým příjmovou chudobou? Kolik stojí a měl by stát systém ochrany dětí v České republice? Schyluje se k novému legislativnímu zakotvení ochrany dětí a podpoře rodin? Bude u nás jednou záležet opravdu na každém dítěti? 

Diskutovat budou Klára Chábová z Nadačního fondu Krok domů a Platformy do dospělosti, Klára Šimáčková Laurenčíková, zmocněnkyně pro lidská práva, a Miloslav Macela, autor návrhu reformy systému péče o ohrožené děti.

Debatu moderuje Zuzana Tvarůžková

 

Související fotogalerie

Související videa

Sdílet

Facebook | Twitter